2007

-A A +A

2007 Yılı Bu Benim Eserim Projeleri

Doğal Bitkilerden Tahta Kalemi Boyası Yapımı Projesi

Proje Dersi: 

Doğal bitkiler kullanarak tahta kalemi mürekkebi elde etmek amacıyla renk verici özelliği olan bitkileri belirledik. Materyal olarak kırmızı lahana suyunu kullandık. Kırmızı lahana parçaları kurutuldu ve toz hâline getirildi. 200 g materyal bir gece önceden 4 litre saf su ile karıştırılarak dinlenmeye bırakıldı. 4 saat süreyle geri soğutucu altında ekstraksiyon yapıldı.

Sel Geliyorum Diyor

Proje Dersi: 

Bulunduğumuz şehir geçmişinde sel felaketi ile sık sık karşılaşmış; bu olayın maddi ve manevi etkilerini uzun süre üzerinden atamamıştır. Sel felaketini önceden haber alıp maddi zararları en aza indirebiliriz düşüncesi ile bir erken uyarı cihazı yapmayı amaçladık. Seli haber verecek erken uyarı sisteminde ne kullanabileceğimiz büyük bir sorundu.

Binom Açılımının Sırrı

Proje Dersi: 

Projede olasılık soruları, harfli ifadeler ile gösterilmeye çalışılmıştır. Genel olarak iki bölüm ve bir ekten oluşmaktadır.

Bitki Zararlarına Karşı Organik Tarım İlacı Elde Edilmesi

Proje Dersi: 

Sarımsağın çeşitli rahatsızlıklarda kullanıldığını duymuştuk. Araştırmalarımızda depolanmış sebzelerin zararlılardan korunmasında kullanıldığını öğrendik. İçeriğindeki fosforun diğer minerallere göre fazlalığı dikkatimizi çekti. Buğdayın çimlenme ve ilk büyüme döneminde kimyasal fosforlu gübre kullanıldığını öğrendik.

Isı ve Işık Üreten Giysi

Proje Dersi: 

Proje çalışma basamakları aşağıdadır.

Toprakta ve Su Kültüründe (Topraksız Suda) Domates Yetiştirme

Proje Dersi: 

Toprakta ve su kültüründe domates yetiştirme.

Bilimsel amaçlı etkinliklerle çevre bilincini kazanma.

Geri dönüşümün önemini kavrama ve yargıda bulunma.

Taşmayan Süt Projesi

Proje Dersi: 

Ev hanımlarına mutfakta kolaylık sağlamak için tasarladığımız tenceremiz bir adet motor, bir adet dönen mil ve karıştırıcıdan oluşmaktadır.

Kapağa monte ettiğimiz motor tencere içinde pişen sütü karıştırarak taşmasını engellemektedir.

Zeolitten Koku ve Nem Tutucu Ürün Yapımı Projesi

Proje Dersi: 

Projemizin amacı, zeoit mineraline alternatif kullanım alanları yaratmak ve atık kâğıtları ekonomiye kazandırmaktır.

Cisimlerin Uzaklığının Hesaplanması

Proje Dersi: 

CİSİMLERİN UZAKLIĞININ HESAPLANMASI

Tarih boyunca insanlar çok uzaktaki cisimlerin, bir yıldızın, gezegenin ya da nehrin karşı tarafındaki cismin uzaklığını merak etmişlerdir.

Ben de dik üçgenin özelliklerini öğrendiğimde uzaklık hesaplamanın ne kadar kolay olduğunu anladım. Bunun için çok uzaklara ulaşabilen lazer ışınını kullandım.

Işığını Yansıt Projesi

Proje Dersi: 

Projemizde sokak lambalarında kullandığımız tümsek aynalar yardımıyla ışığı yansıtarak lambaların aydınlatma alanlarını artırmayı hedefledik.

Sayfalar

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.