Bilim Adamları
1919’da Detroit’te doğan Robert B. Leighton katı hal fiziğinde, kozmik ışın fiziğinde, modern parçacık fiziğinin başlangıç anlarında, güneş fiziğinde, gezegen fotoğrafçılığında, milimetre ve milimetre-altı dalga astronomisinde hayatı boyunca çığır açan çalışmalar yapmıştır. Bunun yanı sıra bilimsel araçların yenilikçi tasarımları konusunda yaptığı katkılar herkesçe bilinir.
Kimya mesleğinin Türkiye'deki ilk kadın öncüsü.
Yayılma sürati ve donma noktasına ait buluşlarıyla ün kazanan ünlü Alman kimyager ve mucidi, değerlik teorisinin öncüsü (Dazig 1869 - Köslin 1910).
Richard P. Feynman 1951-1988 yılları arasında Caltech’de fizik profesörü olarak çalıştı. 1965’te, Sin-Itiro Tomonaga ve Julian Schwinger ile birlikte, kuantum elektrodinamiğindeki çalışmaları nedeniyle Nobel Fizik Ödülünü kazandı. Feynman ayrıca dikkate değer derecede etkin bir eğitimciydi. Caltechde fizik profesörü olan Robert B. Leighton katı hal fiziğinde, kozmik ışın fiziğinde, modern parçacık fiziğinin başlangıç anlarında, güneş fiziğinde, gezegen fotoğrafçılığında, milimetre ve milimetre-altı dalga astronomisinde hayatı boyunca çığır açan çalışmalar yapmıştır. Matthew Sands, 1969dan 1985 e kadar California Üniversitesi, Santa Cruz’da fizik profesörüydü ve 1969’dan 1972’ye kadar oranın Bilimsel Rektör Yardımcısı görevinde de bulundu. 1972’de Amerikan Fizik Öğretmenleri Derneğinden Üstün Hizmet Ödülü aldı.
Canan Dağdeviren, 4 Mayıs 1985 tarihinde İstanbul. Üsküdar'da Adanalı bir anne ve Sivaslı bir babanın ilk çocuğu olarak doğmuştur. Caner ve Emre adında iki erkek kardeşi vardır. 5 yaşındayken babasının hediye ettiği Marie Curie ile ilgili bir kitabı okumasıyla fiziğe karşı ilgisi oluştu. Büyüdüğünde de Marie Curie'nin eşi Pierre Curie'nin keşfi piezoelektrikten ilhamla aletler üretti.
Arşimet; Eski Yunanlı matematikçi, fizikçi, astronom, mühendis ve düşünürdür. Onun en önemli özelliği, eşsiz gözlem gücü ve zekâsıyla günlük yaşamı çok iyi inceleyerek buluşlarını ortaya koymasıdır. Bilime büyük katkısı olan suyun kaldırma kuvvetini saptadığı buluşunu hamamda yıkanırken yaptığı söylenmektedir.
1000 sene önce kanser ameliyatı yapan müslüman cerrah.
Asitlerin ve Bazların Babası... Çok iddialı bir cümle mi oldu acaba? Gelin yazıyı okuyunca buna siz karar verin
Galile öldü; Newton doğdu. Bu iki dehanın aralarında ortalama bir yaşam süresi var; ama onlar arasında bu rastlantının ötesinde bağlantılar vardır. her şeyden önce Newton'un kendi çalışmalarına Galileo'nun bıraktığı noktadan başladığını, yani bu ikisinin arasında bir geçiş aşaması oluşturan üçüncü bir kişinin bulunmadığını biliyoruz.
ARŞİMET (M.Ö 287-212)
Hamama girdi; çıktığında tarihe geçmişti. Suyun kaldırma prensibini gözler önüne serip, geometriyi hallaç pamuğu gibi attı.
"Fizikle matematiği başarıyla harmanlayan Arşimet, kendisinden en az 2 bin yıl sonra yaşayan ve matematiksel fiziğin babası olarak gösterilen Newton ile eşdeğerdir."
Alfred North Whitehead (Matematikçi ve Filozof)
Sayfalar
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by
WeebPal.