Eğitim / Kişisel Gelişim
Buradasınız
- Anasayfa
- » Eğitim / Kişisel Gelişim
Bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile Ülkemizin gelişmesine kritik katkı sağlayacak, analitik düşünen, toplum ve çevre bilinci gelişmiş geleceğin lider bilim insanlarının yetiştirileceği TÜBİTAK Fen Lisesi kapılarını öğrencilerimize açıyor!
Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında; öğrencilerimizin sınav binalarına kolay ulaşılabilmeleri için bu yıl ilk defa öğrenciler kendi okullarında sınava gireceklerdir.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020'ye girerken veli, öğretmen ve öğrencilere bir uygulama armağanı oldu. Bu uygulama; "Eğitim Takvimi". İlk izlenimlerime göre tasarımı ve birkaç özelliği (özelliksizliği desek daha doğru :) ) haricinde olumlu bulunan bir uygulama.
Games in Schools 2019 MOOC
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıyla Games in Schools (Okullarda Bilgisayar Oyunlarıyla Öğretim) çevrimiçi kursuna tüm öğretmenlerin katılabileceği ile ilgili duyuru yapıldı.
Platonun ünlü mağara alegorisi;
Bir mağaranın içinde, dışarıdan gelen ışığa arkalarına dönük olarak ömürlerini geçirmiş olan insanların tek gördükleri önlerine vuran hayvan, insan ve nesne gölgeleridir.
Gerçek formunu hiç görmemiş bu insanlar için tek gerçeklik bu gölgelerdir. Hapis olan kişilerden biri bir gün aniden serbest kalır.
Mağaranın dışındaki dünya ile karşılaşır. Tamamen ışık ile yani gerçek ile tanışan bu kişinin gözleri neredeyse körlük yaşar.
LGS sınavına sayılı günler kaldı. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve emeklerinin karşılığını bulmalarını temenni ediyorum. Velilerimizin ve çevremizdekilerin sıkça sorduğu birkaç soruyu buraya taşımayı uygun gördüm.
Fen Bilimleri Testine Ait Yeterlik Düzeyleri ve Tanımları
1. Temel Altı Düzey
Çocuklarımıza hep birşeyleri anlatmak yerine doğru soruları sormayı öğretmeli, onların zihin yapısını anlamak ve ifade becerikerini geliştirmek için de doğru soruları sormalıyız. Maalesef geneşlikle onlara doğru soruları sorduğumuzu düşünüyoruz. Doğru sorular; çocuklarımızın kendilerini ifade edebilmeleri, neyi ne kadar istediklerini gösterebilmeleri ve hayal edebilmeleri için çok önemli. Aşağıda bu sorulardan bazıları verilmiştir. Ama bunları da her gün sorup gına getirmeyelim lütfen :)
Çocuğu okul çağında olan ilgili/ilgili olmaya çalışan anne babalar çocuklarının okulda yaptıkları hakkında bilgi sahibi olmak isterler doğal olarak. Ama genellikle bu durum ebeveynler için meraklı bekleyiş karşılığında hezimet, öğrenci için ise bir ızdırap ve geçiştirme ile sonuçlanır. Bu durumun genel sebebi ise klişe sorulardır. "Bugün okulda ne yaptın?" "Okulda günün nasıl geçti?" gibi hem soruyu soran açısından geniş cevaplayan açısından da dar bir vaziyette sıyrılmak istenen sorular her iki tarafında huzurunu bozabiliyor.
2015 Yılı Merkez Ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği Sınavı için başvuru kılavuzu ve kontenjan listesi açıklandı.
2015 Yılı Merkez Ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayınız
Sayfalar
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by
WeebPal.