Canlılar Dünyası
Karakovan Arıcılığı, Su Samurları ve Şah Kartalları “Anılarda Kalmasın” diye Korunacak. Türkiye’nin tehlike altındaki biyolojik zenginliklerinin yerel girişimlerce korunmasını teşvik etmek amacıyla WWF-Türkiye tarafından desteklenecek yeni projeler belli oldu.
Deniz Ejderi (Deniz Ejderhası) başka bir deyişle Yapraklı Deniz Ejderi, denizatı ile ilgili olan bir tuzlu su balığıdır. Phycodurus cinsinin tek üyesidir.
Denizatı, yılan iğnesinin de dahil olduğu Syngnathidae familyasından Hippocampus cinsine ait olan balıklardır. Tüm dünyada ılıman ve tropikal sularda bulunurlar.
Cevap kısa: Evet :) Hemen herkesin diline pelesenk olan Amerika kıtasındaki Kral kelebek göçlerini bilirsiniz. Ama birçoğumuzun hemen her yıl şahit olduğu, pek üzerinde durmadığımız Diken Kelebeği göçünü duymuş muydunuz peki? Ayrıca bu Diken kelebeği göçü Kral kelebeklerin göçünden daha uzun metrajlı ve sayı olarakta daha fazla...
Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın ismi verilen havalotunun, ilaç olabilmesi için yürütülen bilimsel çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, "Bu alanda araştırma yapan öğretim üyelerimizin çalışmaları neticelenmek üzere" dedi.
Böceklerin İnsanlarla Olan İlişkileri
Ülkemiz biyoçeşitlilik açısından çok zengin bir ülke olmasına karşılık çeşitli sebeplerden dolayı bu biyolojik çeşitliliğimizi yavaş yavaş kaybetmekteyiz. Bugün itibariyle ülkemizde nesli tehdit altında olan tam 2221 bitki türü bulunmaktadır.
Bugün gezinirken rastladığım bir sayfa BağBahçe Bilim dergisinin sayfası. Belki bilenler vardır ama ben bugün keşfedebildim :) Tamamı akademisyenlerden oluşan ve bitkiler üzerine Türkçe makalelerin yayınlandığı güzel bir site. Eğer ki bitkilere merakınız varsa, yeni türler, türler hakkında detaylı bilgiler, dağılım bilgileri, vs... mutlaka işinize yarayacaktır.
Derginin yayın politikası aşağıdaki gibidir;
Odak ve Kapsam
DERGİDE YAYINLANACAK YAZILAR
Yakın Doğu Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Kıbrıs Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü araştırmacıları Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Koordinasyon Kurulu (BAP) tarafından desteklenen “Kuzey Kıbrıs’ın Örümcekleri” adlı proje kapsamında adanın kuzeyinde yürüttükleri arazi çalışmaları neticesinde yeni bir örümcek türü buldu.
Türkiye'nin bazı yerlerinde "süt otu" olarak bilinen "Polygala" cinsinin Mardin'de keşfedilen türü, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adını taşıyacak.
Mardin'de keşfedilen bitki türüne Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi verildi.
Sayfalar
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by
WeebPal.