Ocak 2013

-A A +A

Yeterli ve Dengeli Beslenme

Kategori: 

YETERLİ VE DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ
Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi, vatandaşlarımızın beslenme konusunda bilinçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla “Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi”ni hazırlamıştır. Rehberde, her gün alınması gereken temel besinler, yandaki dört yapraklı yonca şekli üzerinde gösterilmiştir. Yoncanın her yaprağı bir besin grubunu göstermektedir. Her besin grubu ve bunların vücudumuz için önemi aşağıda belirtilmiştir.

Kuşlar Nasıl Uçar?

Kategori: 

Kuşların uçabilmelerini kolaylaştıran birtakım özellikleri vardır. Kanatlarının, gagalarının biçimi, göğüs kafeslerinin yapısı, tüylerinin hafifliği gibi. Kuşların uçabilmelerini kolaylaştıran bir diğer özellikleride kemiklerinin içinin boşolmasıdır.

Kemiklerin içindeki boşluklar havayla doludur. Bu durum, kuşların vücutlarının hafif olmasını ve daha kolay havalanmalarını sağlar.

TÜBİTAK Temelli Soğutmasız Kızılötesi Kamera

Türk mühendisleri, TÜBİTAK'ın desteğiyle ''ilk soğutmasız minyatür kızılötesi kamera'' geliştirdi.

Takıldığı araçları, yayaya çarpmamak için otomatik olarak durduracak, cep telefonlarına gece görüşü imkanı sağlayacak kameralar için yurt dışından sipariş alındı.
ODTÜ'lü akademisyenler tarafından Türkiye'de ilk defa geliştirilen soğutmasız minyatür kızılötesi kamera, benzerlerinden 10 kat daha ucuza üretildi.
Savunma sanayisi dışında kullanıma açılan kızılötesi kameraların, en yaygın kullanım alanının otomobiller ve cep telefonları olması bekleniyor.

3 Dakika Bir Odanın Yanması İçin Yeterli

3 Dakika Bir Odanın Yanması İçin Yeterli. Kanepenin bir yerinden alev almasıyla birlikte yangın 3 dakika içerisinde odaya tamamen hakim oluyor...

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.