Nisan 2018

-A A +A

Yakıtlar Sürükle Bırak Oyunu

Bu etkinlikteki amacımız; yakıtların katı, sıvı ve gaz olarak sınıflandırılmasının öğretilmesidir. Etkinlikte yapmanız gereken, verilen yakıtları türlerine göre sınıflandırmanız. Sürükleme işlemi bittikten sonra Kontrol Et düğmesine tıklayarak sonuçları öğrenebilirsiniz.

Dünya'mızın Katmanları Sürükle Bırak Etkinliği - 3.Sınıf

Bu etkinliğimiz ilkokul 3.sınıflara yöneliktir. Etkinlikteki amaç, Dünya'nın hangi katmanlardan oluştuğunun kavranması ve katmanların öğretilmesidir. Etkinliğimizde Dünya'mızın katmanları karışık halde verilmiştir. Sizden bu katmanları uygun yerlere sürüklemeniz istenmektedir.

Dünya'mızın Katmanlarını Sıralayalım Etkinliği

Bu etkinliğimizdeki amaç, Dünya'nın hangi katmanlardan oluştuğunun kavranması ve katmanların sıralamasının öğretilmesidir. Etkinliğimizde Dünya'mızın katmanları karışık halde verilmiştir. Sizden bu katmanları İÇTEN DIŞA doğru sıralamanız istenmektedir.

Gökkuşağındaki Renkleri Sıralayalım Etkinliği

Bu etkinliğimizin amacı gökkuşağını oluşturan renklerin öğrenilmesi ve gökkuşağındaki sıralamasının kavranmasıdır. Etkinliğimizde gökkuşağını oluşturan renkler karışık bir şekilde verilmiştir. Sizden bu renkleri gökkuşağındaki dizilim sırasına göre sıralamanızı istiyoruz.

Yüklerine Göre Atomlar (Sürükle Bırak Etkinliği)

Bu etkinliğin amacı, yüklerine göre atomların öğretilmesidir. Etkinliğimizde verilen açıklamalara göre yüklerine göre atom isimlerini uygun yerlere sürükleyiniz. İşlemi tamamladıktan sonra "Kontrol Et" düğmesine tıklayarak cevaplarınızı kontrol ediniz.

Gezegenleri Güneşe Uzaklıklarına Göre Sıralayalım Etkinliği

Bu etkinlikteki amaç, Güneş sistemindeki gezegenlerin Güneş'e olan uzaklıklarının sıralamasının öğrenilmesidir. Etkinliğimizde Güneş Sistemi'ni oluşturan gezegenleri Güneş'e en yakın olandan en uzak olana doğru soldan-sağa sıralayınız.

Gezegenleri Küçükten Büyüğe Sıralayalım Etkinliği

Bu etkinlikteki amaç, gezegenlerin büyüklüklerinin kavranmasıdır. Etkinliğimizde gezegenleri en küçük gezegenden en büyük gezegene doğru sıralamanız istenmektedir. En küçük gezegen ilk başta olacak şekilde soldan-sağa doğru sürükle bırak yöntemiyle sıralayınız.

Gizlilik ve Güvenlik

GİZLİLİK İLKELERİ VE KULLANIM KOŞULLARI

LokmanBas.NET sizlerin kişisel gizliliğini korumaya özen göstermektedir. Bu gizlilik politikası LokmanBas.NET tarafından bu web sitesinde toplanan bilgi türlerini ve bunların nasıl korunup saklandığını ana hatlarıyla açıklamaktadır.

LokmanBas.NET, ziyaretçi tarafından gönüllü olarak verilmediği sürece hiçbir LokmanBas.NET web sitesi kullanıcısı hakkında kişisel bilgileri toplamamaktadır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.