Ağustos 2018

-A A +A

Drupal İle Online Formların PDF Çıktısını Alma

Sayfanızda oluşturacağınız anket vb... online formların PDF olarak çıktısını almak için aşağıdaki linklerde bulunan modülleri kullanabilirsiniz.

Drupal Views İle Sitedeki Verileri Dışarı Aktarma

Merhabalar Drupal dostları diye söze başlayayım bu sefer. Ben Drupal'i çok seviyor ve severek uğraşıyorum kendisiyle. Gün be gün yeni şeyler keşfediyor, yeni eklentilerden haberdar oluyorum.

Bazen sayfanızdaki verileri dışarı aktarmak istersiniz. Bunu başka platformlara geçmek için ya da yedek almak için yapabilirsiniz. Drupal'de bu iş için biçilmiş bir kaftan mevcut. Bu kaftanımızın adı Views Data Export. Adından da anlaşılacağı gibi views eklentisi ile entegre çalışan bir veri dışa aktarım modülü.

Modülümüzü tanıyacak olursak;

Çocuğunuza Okul Dönüşü Sorabileceğiniz Sorular

Çocuğu okul çağında olan ilgili/ilgili olmaya çalışan anne babalar çocuklarının okulda yaptıkları hakkında bilgi sahibi olmak isterler doğal olarak. Ama genellikle bu durum ebeveynler için meraklı bekleyiş karşılığında hezimet, öğrenci için ise bir ızdırap ve geçiştirme ile sonuçlanır. Bu durumun genel sebebi ise klişe sorulardır. "Bugün okulda ne yaptın?" "Okulda günün nasıl geçti?" gibi hem soruyu soran açısından geniş cevaplayan açısından da dar bir vaziyette sıyrılmak istenen sorular her iki tarafında huzurunu bozabiliyor.

Drupal ile HTTPS Yönlendirmesi (HTTP Güvenliğini Etkinleştirme (HTTPS))

Merhabalar. Bildiğiniz gibi Google arama sonuçları sayfasında Https protokolü bulunmayan siteleri önce sıralamada geriye kaydırmıştı sonra da güvenilir işaretini kaldırmıştı. Hal böyle olunca da webmasterlar sertifika edinmek zorunda kaldılar. Edinmezsek ne olur? Diye bir soru gelebilir aklınıza. Şu olur; sıralamada gün be gün diplere doğru gidersiniz. Bu da emeğinizin karşılığını alamamanız anlamına gelir.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.