Mart 2019

-A A +A

1. Nesli Tehlikede Olan Hayvan Türleri

Kategori: 

Genel anlamda sadece insanoğlundan kaynaklanan sebeplerden dolayı türünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve ülkemizde, az sayıda da olsa varlığını devam ettirmeye çalışan canlı türlerinin yok olup olmaması bize bağlı.

Ülkemizde Nesli Tehlike Altında Olan Türler

Ülkemizde (Türkiye'de) Nesli Tehlike Altında Bulunan Hayvan ve Bitki Türleri

Doğal afetler ve özellikle insan temelli çevre sorunları beraberinde diğer canlı türlerinin de nesillerini tehdit etmektedir.

Nesli tehlikede olan memeli hayvanlar, su kuşları ve Akdeniz sahillerimizi yumurtlama alanı olarak kullanan deniz kaplumbağaları, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve mevzuatımız kapsamında koruma altına alınmıştır.

İsim-Şehir-Element Oyunu

Elementlerin öğretilmesi amacıyla kullanılabilecek bir sınıf için etkinlik kartı. İsim-Şehir-Element-Bitki-Meslek-Ülke oyunu. Buradaki bilgiler verilmek istenen konuya göre değiştirilebilir. Elementler çıkarılıp, bitki ve hayvan türlerinin öğretilmesi amacıyla vb... kullanılabilir.

Bölüm 1: Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım

Kategori: 

Araba, ev, top, tava ve kilim gibi varlıklar kendiliğinden hareket edemezler. Onlar cansız varlıklardır. Hayvanlar ve insanlar...

3.Sınıf - 6.Ünite: Canlılar Dünyasına Yolculuk

Kategori: 

3.Sınıf - 6.Ünite: Canlılar Dünyasına Yolculuk

Bölüm 3.b: Işığın Kırılması ve Mercekler (Mercekler)

Kategori: 

Işığı kırarak görüntü oluşmasını sağlayan, en az bir yüzü küresel saydam cisimlere ise mercek adı verilir.

Bölüm 3.a: Işığın Kırılması ve Mercekler (Işığın Kırılması)

Kategori: 

Işık ışınları yoğunlukları farklı iki ortamı ayıran sınıra geldiğinde doğrultusunu değiştirir. Işığın doğrultusunu değiştirmesine de kırılma adı verilir.

Bölüm 4: Sesin Maddeyle Etkileşmesi

Kategori: 

Maddelerin titreşimi sonucu oluşan ses, yayılmak için maddesel bir ortama ihtiyaç duyar. Ses dalgaları da tıpkı su dalgaları gibi kaynaktan dışarı doğru dalgalar şeklinde yayılır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.