2018-2019 6.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları

-A A +A

Doküman Kategori: 

Yazılı Sırası: 

Soru Sayısı: 

32 Adet Soru Var

Açıklama: 

Test (çoktan seçmeli), boşluk doldurma ve doğru yanlış sorularından oluşan; 6.Sınıf 2018-2019 2.Dönem 2.Yazılı Soruları

Koçak Ortaokulu Fen Bilimleri Dersi 6A Sınıfı 2018-2019 2.Dönem 2.Yazılı Soruları
Adınız Soyadınız:                        No:                Puan:
A. Doğru-Yanlış Soruları. Cümlenin başındaki paranteze cümle doğru ise D yanlış ise Y yazınız (2x10=20 P)
1.    (    ) Güneş sistemine en yakın ve Güneş sistemindeki en küçük gezegen Merkür'dür.
2.    (    ) Güneş tutulmasında; Ay, Dünya ile Güneş arasındadır.
3.    (    ) Dünya’nın Güneş’e olan uzaklığı Ay’ın Güneş’e olan uzaklığından fazladır.
4.    (    ) Destek ve hareket sistemimizi sadece kemiklerimiz ve iskelet oluşturur.
5.    (    ) Kalın bağırsak besinlerin ilk sindirime uğradıkları yerdir.
6.    (    ) Küçük kan dolaşımının amacı oksijence fakir olan kanı oksijence zengin hale getirmektir.
7.    (    ) Sandalyede oturan bir çocuk, dengelenmemiş kuvvetler etkisindedir.
8.    (    ) Sürat birimi olarak kilometre kullanılır.
9.    (    ) Su donduğunda yoğunluğu artar.
10.    (    ) Ses en iyi boşlukta yayılır.
B. Boşluk Doldurma Soruları. Aşağıdaki kelimeleri uygun yerlere yazınız. (2x10=20 P)
beyin | bronşlar | idrar kesesi | soğuk | sıcak | böbrekler | dinamometre | fosil | göz bebeği | net kuvvet | omurilik | dengelenmemiş kuvvetler | iris | dönme | alveoller | artarsa | öteleme | azalırsa | dengelenmiş kuvvetler
11.    Dışarıdan vücuda alınan oksijen…………………………. de, kandaki karbondioksit ile yer değiştirir.
12.    Boşaltım olayının asıl gerçekleştiği organ ………………………… dir.
13.    İki veya daha fazla kuvvetin bir cisme yaptığı etkiyi tek başına yapabilen kuvvete …………………………………………..denir.
14.    Net kuvveti sıfır olan kuvvetlere……………………….. kuvvetler denir.
15.    Sıvı ve gaz maddelerin tanecikleri katı maddeden farklı olarak dönme ve ..................... hareketi yapar.
16.    Isı akışı ……………… maddelerden soğuk maddelere doğrudur.
17.    Kömür, petrol, doğal gaz gibi yakıtlara ……………………… yakıtlar denir.
18.    Ses dalgaları farklı ortamlarda farklı hızlarla yayılır. Sesin yayıldığı ortamda yoğunluk .......................... sesin yayılma hızı artar.
19.    Düşünülerek yapılan hareketlerin merkezi …………………………dir.
20.    Gözün renkli kısmına............................ adı verilir.
 
C. Test Soruları. (12x5=60 P)
21.    Aşağıdakilerden hangisi yenilenebilir enerji kaynaklarındandır?
A) Doğal gaz    B) Linyit   C) Rüzgâr    D) Etan
________________________________________
22.    Elif, kulağını raylara dayayarak göremediği halde trenin gelip gelmediğini anlayabiliyor. Bu gözlemden hangi sonuç çıkarılabilir?
A) Sesin katı ortamlarda yayıldığı
B) Sesin her yönde yayıldığı
C) Sesin sadece sıvı ve gaz ortamlarda yayıldığı
D) Sesin havada yayılmadığı
23.    Kapalı bir havada aynı anda gerçekleşmelerine rağmen önce şimşeği görür, arkasından gök gürültüsünü duyarız. Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ses ışıktan daha hızlı yayılır.
B) Ses ve ışık aynı hızda yayılır.
C) Işık sesten daha hızlı yayılır.
D) Ses dalgalar halinde yayılır.
________________________________________
24.    Aşağıda verilen ergenlik dönemine ilişkin değişimlerden hangileri kız ve erkeklerde görülen ortak değişimlerdir?
I. Sakalların çıkması     II . Boy ve kütle artışı
III. Deride yağlanma     IV . Âdet görme
A) I-II    B) II-III     C) I-III-IV   D) I-II-III-IV
________________________________________
25.    Aşağıda iç salgı bezleri ve salgıladıkları hormonlarla ilgili yapılan eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Tiroit - Tiroksin hormonu
B) Hipofiz - Büyüme hormonu
C) Böbrek üstü - İnsülin
D) Yumurtalık - Eşeysel hormonlar
________________________________________
26.    
Yukarıdaki şemada, X ve Y hormonları ile kan şekerinin dengelenişi gösterilmiştir.
Buna göre aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?
A) Kan şekeri arttığında X hormonu salgılanarak kan şekerini düşürür.
B) Kan şekeri azaldığında Y hormonu salgılanarak kan şekerini yükseltir.
C) X hormonu insülin, Y hormonu glukagondur.
D) Bu hormonlar, böbrek üstü bezlerinden salgılanır.
________________________________________
27.    Aşağıdakilerden hangisi duyu organı değildir?
A) Göz    B) Kulak    C) Ağız        D) Burun
________________________________________
28.    Solunum organlarının sağlığını korumak için aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
A) Açık havada yürüyüş
B) Sigaradan uzak durma
C) Hastalara çok yakın olma
D) Odaları havalandırma
________________________________________
29.    Seçil: Elektrik tellerinin üzeri ....................... maddelerle kaplanarak ortaya çıkabilecek tehlikeler önlenmiş olur. Seçil’in anlatımında boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) İletken
B) Bakır
C) Alüminyum
D) Yalıtkan
30.    
Yukarıda gösterilen devredeki A-B test uçlarına hangi maddeyi koyarsak lambanın yandığını gözlemleriz?
A) Plastik tarak
B) Metal kaşık
C) Tahta kaşık
D) Porselen tabak
________________________________________
31.    Aşağıdaki devrelerde kullanılan ampuller ve piller özdeştir. K, L ve M ampullerinin parlaklıklarının sıralanışı hangi seçenekte doğru verilmiştir?
 
A) K > M > L        B) K = L= M
C) L > M > K        D) L > K > M
________________________________________
32.    
 
Özdeş pil, ampul ve direnç telleriyle yukarıdaki devreler kuruluyor. Buna göre I, II ve III numaralı ampullerin parlaklıkları arasındaki ilişki hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
A) I > II > III        B) II > III > I
C) II > I > III        D) III > II > I

________________________________________

Başarılar dilerim.
Lokman BAŞ (Fen Bilimleri Öğretmeni)

Sepette Toplam: 32 adet soru var. 1 ile 32 arası kayıtlar gösteriliyor...
KazanimSorulari.com © Lokman Baş

CEVAP ANAHTARI
1.    CEVAP: DOĞRU
2.    CEVAP: DOĞRU
3.    CEVAP: DOĞRU
4.    CEVAP: YANLIŞ
5.    CEVAP: YANLIŞ
6.    CEVAP: DOĞRU
7.    CEVAP: YANLIŞ
8.    CEVAP: YANLIŞ
9.    CEVAP: YANLIŞ
10.    CEVAP: YANLIŞ
11.    CEVAP: alveoller
12.    CEVAP: böbrekler
13.    CEVAP: net kuvvet
14.    CEVAP: dengelenmiş kuvvetler
15.    CEVAP: öteleme
16.    CEVAP: sıcak
17.    CEVAP: fosil
18.    CEVAP: artarsa
19.    CEVAP: beyin
20.    CEVAP: iris
21.    DOĞRU CEVAP: C
22.    DOĞRU CEVAP: A
23.    DOĞRU CEVAP: C
24.    DOĞRU CEVAP: B
25.    DOĞRU CEVAP: C
26.    DOĞRU CEVAP: D
27.    DOĞRU CEVAP: C
28.    DOĞRU CEVAP: C
29.    DOĞRU CEVAP: D
30.    DOĞRU CEVAP: B
31.    DOĞRU CEVAP: C
32.    DOĞRU CEVAP: B
Sepette Toplam: 32 adet soru var. 1 ile 32 arası kayıtlar gösteriliyor...
KazanimSorulari.com © Lokman Baş

 

Yeni yorum ekle

Detaylı İçerik Arama

Sonuçları görmek için UYGULA butonuna tıklayınız.

Başlık Kategori
2019-2020 8.Sınıf Fen Bilimleri Yazılı Soruları (1... Yazılı Soruları
2019-2020 7.Sınıf Fen Bilimleri Yazılı Soruları (1... Yazılı Soruları
2019-2020 6.Sınıf Fen Bilimleri Yazılı Soruları (1... Yazılı Soruları
2019-2020 5.Sınıf Fen Bilimleri Yazılı Soruları (1... Yazılı Soruları
2019-2020 7.Sınıf MEB Örnek Sorular (Beceri Temell... Yaprak Test
2019-2020 6.Sınıf MEB Örnek Sorular (Beceri Temell... Yaprak Test
2019-2020 5.Sınıf MEB Örnek Sorular (Beceri Temell... Yaprak Test
2018-2019 8.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 7.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 6.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 5.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 8.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 7.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 6.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 5.Sınıflar Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazıl... Yazılı Soruları
Ultrafen Akademi - 8.Sınıf LGS Deneme Sınavı 3 Deneme Sınavı / LGS Deneme
Ultrafen Akademi - 8.Sınıf LGS Deneme Sınavı 2 Deneme Sınavı / LGS Deneme
Ultrafen Akademi - 8.Sınıf LGS Deneme Sınavı 1 Deneme Sınavı / LGS Deneme
2018-2019 5.Sınıflar 1.Dönem 1.Yazılı Soru ve Ceva... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri Dersi 5.Sınıf 2.Dönem 1.Ya... Yazılı Soruları
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.