Aralık 2017

-A A +A

En Büyük Hayvan Hangisi?

Kategori: 

Dünya üzerinde yaşayan en büyük hayvan mavi balinadır (Balaenoptera musculus). Erkek mavi balinaların boyları 25 metre, dişilerinki ise 27 metre kadar olabiliyor. Bilimsel olarak kaydedilen en büyük ölçüleriyse 33,5 metre boy ve 190 ton ağırlık. Bu ölçüler mavi balinayı yaşayan en büyük hayvan yaptığı gibi, şimdiye kadar yaşamış türler içinde de en büyük hayvan yapıyor. Fosil kayıtlara göre 145-155 milyon yıl önce yaşamış olan otçul dinozor Diplodocus’un boyu 27 metre kadardı.

Bütün Ağaçlar Yapraklarını Döker mi?

Kategori: 

Aslında bütün ağaçlar yapraklarını döker. Ağaçların yapraklarını dökme zamanları türlerine ve hava koşullarına bağlı olarak değişir. Örneğin bazı ağaçlar sonbaharda yapraklarının tamamını döker, bazılarının yaprakları ise olgunluk dönemini tamamladıktan sonra dökülür. Örneğin çam, köknar, servi ve ladin gibi bazı iğne yapraklı ağaçlar kış mevsiminde yaprak dökmez ama yıl boyunca yaprak değiştirirler.

Kuşlar Uçarkende Uyur

Kategori: 

Bazı kuş türleri günler, haftalar hatta aylarca yere inmeden havada kalabiliyor. Bu süreçte uyuyup uyumadıkları ise kesin olarak bilinmiyordu. Havadayken beyinlerinin bir yarısı uyku durumunda, diğer yarısı ise uyanık durumdayken uyku ihtiyaçlarını karşılayabildikleri düşünülüyordu.

Vücudumuzda En Fazla Bulunan Element Hangisi?

Kategori: 

Vücudumuzun yaklaşık üçte ikisi sudan oluşur. Neredeyse her 18 gram suyun içinde 16 gram oksijen atomu (O) bulunur. Oksijen sadece vücudumuzdaki suda değil, proteinler gibi başka moleküllerin yapısında da var olduğu için vücudumuzda %63’lik oranıyla kütlece en çok oksijen bulunur. Karbonhidrat, protein ve yağ moleküllerinin yapısında çokça rastlanılan karbon atomu (C) %20’lik oranıyla oksijenden sonra vücudumuzda kütlece en çok bulunan element. Sıralamadaki üçüncü element ise vücut sıvılarının, proteinlerin, dokuların ve kemiklerin yapısında bulunan hidrojen (H).

Neden Yıldızlar Gece Yanıp Sönüyormuş Gibi Görünür?

Kategori: 

Şehrin ışığından uzak bir yerde, açık havada başımızı göğe kaldırdığımızda çok sayıda yıldızı görmemiz mümkündür. Ama dikkat ettiyseniz yıldızlar sanki dalgalı bir şekilde yanıyormuş gibi görünür. Yani yanıp sönüyormuş gibi görünür. Acaba gerçektende yıldızların ışıkları yanıp söner mi?

DYNED Öğrenci Yüklemek İçin Excel Örnek Formu

DYNED üzerinden öğrenci verilerini tek tek eklemek zordur. Tek tek eklemek yerine önce e-okuldan öğrenci verilerini excel olarak alınız. Sonra aldığınız verileri ekteki şablona ekleyiniz.

2017 Yılında Google'da En Çok Aranan Kelimeler Belli Oldu

TÜRKİYE'NİN ARAMALARI

Google 2017 arama trendlerini yayınladı. Ülkemizde 2017 yılında (*) yapılan aramalara popülerlik sıralaması aşağıdaki gibidir.

Genel Aramalar

1) Milli Piyango 2017
2) Stres çarkı
3) YSK
4) e-okul
5) Referandum sonuçları
6) Morpa Kampüs
7) Bayram mesajları
8) Altın fiyatları
9) Katar
10) Arakan

F.5.2.1.Canlıları Tanıyalım - Hayvanlar - Omurgasız Hayvanlar

Kategori: 

OMURGASIZ HAYVANLAR

Omurgasız hayvanların vücutlarında kıkırdak ve kemikten yapılmış bir İskelet ve omurga bulunmaz. Bazılarının vücutlarının dışında kabuk gibi sert destek sağlayan yapıları vardır. Örneğin midye ve salyangoz böyle sert bir kabuğa sahiptir. Omurgasız hayvanlar karada, suda veya parazit olarak diğer hayvanların vücutlarında yaşayabilir. Yumurta ile çoğalırlar.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.