F.8.4. Madde ve Endüstri
Buradasınız
- Anasayfa
- » F.8.4. Madde ve Endüstri
Deneyin/Etkinliğin Yapılışı:
Limon Suyu, Sirke ve Çamaşır Suyunu küçük kaplara 5-10 mL kadar koyalım.
Günlük yaşamda tükettiğimiz yiyeceklerde hangi asitler var? Meyvelerde, zeytinyağında, yoğurtta. Bunları öğrenmek için küçük bir etkinlik. Soldaki resimler ile sağdaki asitleri eşleştiriniz. Bunun için soldaki resimleri sağdaki asit isimlerinin üzerine sürükleyip bırakınız...
Aşağıda maddelerin öz ısıları verilmiştir. Eşit sürede, özdeş ısıtıcılarda ısıtılan bu maddeleri en çabuk ısınandan en geç ısınana doğru sıralayınız.
Bazlar Şarkısı - Zeytinyagli Yiyemem Aman Uyarlama
Bazların özelliklerini öğrencilerimizin aklında kalacağı bir şarkı/türkü şeklinde öğretmeye çalıştık. Umarım beğenirsiniz...
Asitler Şarkısı (Yaylalar Uyarlama)
ASİTLER - Yaylalar
Asitler yakıcıdır
Asitler asitler
pH 7'den azdır
Dılo dılo asitler
Bir ya da birden fazla maddenin kimyasal yapısının değişmesiyle başka maddelere dönüşmesine kimyasal değişim, bu değişimin gerçekleşme sürecine ise kimyasal tepkime denir. Kimyasal tepkimelerin sonucunda ısı, ışık ve gaz çıkışı; renk ve koku değişimi; çökelti oluşumu gibi fiziksel değişimler de gözlemlenebilir.
Maddelerin kimliklerinin değişmediği sadece şekil veya görünüşlerinin değiştiği durumlara "fiziksel değişimler" adı verilir. Fiziksel değişimler buzun suya, suyun da tekrar buza dönüşmesi gibi genellikle tersine çevrilebilir.
Periyodik Sistemin Tarihçesi Tarih Şeridi Şeklinde Etkileşimli İçerik
Elementler arası ilişkileri görebilmek, maddelerin yapısını ve özelliklerini anlayabilmek için elementlerin sınıflandırılması önemlidir. 19. yüzyılda yaşayan bilim insanlarının çalışmaları sonucunda elementlerin benzer fiziksel ve kimyasal özelliklerine göre sınıflandırılması için kullanılan periyodik tablo (periyodik cetvel / periyodik sistem) ortaya çıkmıştır.
Sayfalar
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by
WeebPal.