Kışın Neden Kalın Giyiniriz?

-A A +A
Kışın Neden Kalın Giyiniriz?

Farklı mevsimlerde hava sıcaklıkları farklılık gösterir. Yaz mevsiminde hava sıcaklığı genellikle yüksekken, kış mevsiminde genellikle düşüktür. Hava sıcaklığının bu şekilde değişiklik göstermesi, farklı kalınlıklarda giysiler giymemizi gerektirir. Örneğin yaz mevsiminde ince ve bol giysiler giyeriz. İnce ve bol giysiler giymek giysilerle vücudumuz arasına hava dolmasına olanak sağlar. Böylece havayla temas eden terimiz daha hızlı buharlaşır ve serinleriz. Kış mevsimindeyse rüzgâr geçirmeyen, kalın ve genellikle yünlü giysiler giyeriz. Rüzgâr geçirmeyen giysiler soğuk havayı dışarıda, sıcak havayı içeride tutar. Kalın ve yünlü giysiler de vücut ısımızı koruyarak üşümemizi önler. Hava ne kadar soğuksa o kadar kalın ve ısıyı tutabilen giysileri tercih etmemiz gerekir. Giysilerin rengi de ısıtma miktarını etkiler. Açık renkli giysiler Güneş’in ısısını yansıtır ve bizi serin tutar. Koyu renkli giysilerse ısıyı emer. Bu nedenle özellikle yazın açık renkli giysiler giymeyi tercih ederiz.

Görmeniz Tavsiye Edilir
Bu içerikler konuyla bağlantılı/benzer içeriklerdir.

Terleyen Avuçlar Neden Kokmaz?

Kategori: 

Nasıl Oluyor da Avuçlarımdaki Ter Kokmuyor?

İnsan vücudunda merokrin ve apokrin olarak adlandırılan iki tür ter bezi bulunur.

Avuç içlerimizde bulunan merokrin ter bezlerinin ürettiği ter kokmaz. Apokrin ter bezleri ise koltuk altı, göğüs ve kasık bölgelerinde bulunur. Merokrin ter bezlerinin aksine, bunlar vücut ısısını dengelemeye yardımcı olmazlar, aslında işlevlerinin ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Ancak biliyoruz ki, koltuk altı veya kasık bölgesindeki ter, vücuttaki bakterilere (bu bakteriler vücudun doğal parçasıdır) tepki verdiğinde koku ortaya çıkıyor.

Bebeklerin Göz Rengi Neden Lacivert?

Kategori: 

Yeni doğmuş bir bebeğin gözleri renkli değildir.
Çünkü doğum esnasında bebeğin gözlerinde renk hücreleri bulunmaz.
Bu nedenle bebeğin gözleri hiçbir ışığı yakalayamaz ve gelen ışığı geri yansıtır. Bu yansıyan ışığın rengide mavimsi bi renktir. Bu renk bebeğin gözüne vurduğunda gözünün lacivert görünmesine sebep olur. Bebekler 8-9 aylık olduğunda gerçek göz rengine kavuşurlar.

Koşunca Neden Terleriz?

Kategori: 

Vücudumuzun sıcaklığı normalde belirli değerler arasındadır. Koştuğumuzda kaslarımız daha çok çalışarak daha fazla enerji üretir. Bu da vücut sıcaklığımızın...

Acı Yediğimizde Neden Burnumuz Akar?

Kategori: 

Burnumuzun iç yüzeyi mukoza adı verilen bir hücre tabakasıyla kaplıdır. Burada çok miktarda sinir hücresi bulunur. Burun mukozasından mukus olarak bilinen sümüksü bir madde salgılanır. Mukus, hem burnumuzdan akciğerlere giden havanın nemlenmesine hem de yabancı maddelerin dışarı atılmasına yarar.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Kitap Gezintisi

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.