Yükseklere Çıktığımızda Neden Burnumuz Kanar?

-A A +A
Yükseklere Çıktığımızda Neden Burnumuz Kanar?

Yükseklere çıktığımızda, özellikle bir dağa tırmandığımızda burun kanaması yaşayabiliriz. Bu durumun nedeni, yükseklere çıkıldıkça oksijenin azalmasıdır. Oksijen azaldıkça hava incelir ve daha kuru bir hale gelebilir. Bu durumda da burun içi damarları çatlayabilir. Tırmanışlardan önce yeterince sıvı alındığından emin olunmalı, burnun içi nemli tutulmalıdır.

Görmeniz Tavsiye Edilir
Bu içerikler konuyla bağlantılı/benzer içeriklerdir.

Acı Yediğimizde Neden Burnumuz Akar?

Kategori: 

Burnumuzun iç yüzeyi mukoza adı verilen bir hücre tabakasıyla kaplıdır. Burada çok miktarda sinir hücresi bulunur. Burun mukozasından mukus olarak bilinen sümüksü bir madde salgılanır. Mukus, hem burnumuzdan akciğerlere giden havanın nemlenmesine hem de yabancı maddelerin dışarı atılmasına yarar.

Yaşlanınca Kulak ve Burnumuz Büyür mü?

Kategori: 

Kulaklarımızda ve burnumuzda kıkırdak adı verilen esnek, dayanıklı ve damarsız bağ dokusundan bolca bulunur. Kıkırdağın içinde bulunan lifler zamanla parçalanır. Bu nedenle kıkırdak esnekliğini kaybeder. Yerçekiminin de etkisiyle sarkar. Bu yüzden de kulaklarımız ve burnumuz yaşlandığımızda daha uzun ve büyük görünür.

Bölüm 1: Duyu Organları ve Görevleri Ders Notları

Kategori: 

Çevremizdeki varlıkların özelliklerini algılamamızı sağlayan organlar duyu organlarımızdır. Duyu organlarımız: göz, kulak, burun, dil ve deridir.

Hayvanlar Neden Kış Uykusuna Yatar?

Kategori: 

Kışın gelmesiyle havalar soğur ve çevredeki besin kaynakları azalır. Bu yüzden kış gelince kimi hayvanlar sıcak yerlere göç eder, kimi kış için yuvalarında yiyecek depolar, kimi de kış uykusuna yatar.

Kış uykusu ya da hibernasyon uykuya benzer bir çeşit uzun süreli hareketsizlik halidir. Bu süreçte canlının vücut sıcaklığı azalır, kalp atım sayısı düşer, nefes alışveriş hızı yavaşlar ve metabolizma hızı en düşük seviyeye iner.

Arktik yer sincabı kış uykusundayken 37 °C derece olan vücut sıcaklığını -3 °C’ye kadar düşürebilir.

Helyum Neden 2A Grubunda Değilde 8A Grubunda?

Kategori: 

Helyum

Helyum atomlarının çekirdeğinde 2 proton vardır. Dolayısıyla Madelung kuralına göre nötr helyum atomlarının elektron dizilimi 1s2’dir. Elektronların doldurduğu

Koşunca Neden Terleriz?

Kategori: 

Vücudumuzun sıcaklığı normalde belirli değerler arasındadır. Koştuğumuzda kaslarımız daha çok çalışarak daha fazla enerji üretir. Bu da vücut sıcaklığımızın...

İnsanlar Neden Esner?

Kategori: 

Esnemek, istemsiz olarak yaptığımız derin bir soluk alıp verme hareketidir. Esnerken ağzımız açılır ve solukla aldığımız hava akciğerlerimize dolar. Esneme, biliminsanlarının da ilgisini çeken konulardan biri. Neden esnediğimiz konusu...

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Kitap Gezintisi

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.